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떡본김애

#교대 #교대맛집 #교대역맛집 #떡본김애 #떡볶이 #쌀떡볶이

교대 주민이고 떡볶이 좀 먹어봤으면 변강쇠 떡볶이는 안다.

수년동안 트럭에서 장사하시다가 어느날 없어졌는데 알고보니

버젓이 건물에서 장사하고 계신 나름 동네 유명한 떡볶이 집이다.

트럭에서 장사하실 때에는 오후 9시 전에 마감하셨던 것으로 기억난다.

야식으로 먹고 싶으면 저녁 먹고 빨리가서 사와야지 먹을 수 있었던 그 떡볶이집-!!

변함없는 맛이라 감사한 그런 집이다.

과하게 맵지 않고 구수하면서 입에 착착 달라붙는게 일품이다.

한번 먹은 사람이면 다시 간다.

그냥 동네 떡볶이 집이랑 비교하기에는 맛이 좀 어른스러운 그런 맛이다.

매일 아침마다 국내 쌀로 방앗간에서 뽑아오시는 쌀떡볶이라 쫄깃함이 보통 떡볶이랑은 비교가 안된다. 

추천 링크: https://link.coupang.com/a/M6rof

 

미미네 오리지널 국물떡볶이 (냉동)

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순대랑 김밥도 있는데 떡볶이 먹느라 먹어본 적이 없다.

다음에는 순대랑 김밥도 다 셋트로 먹어봐야겠다.

다이어트 좀 하고 먹으러 가야지.

근데,, 다이어트는 언제할까...?? ㅋ

주소: 서초구 서초대로54길 34

전번: +82-2-599-3106

#사장님잘먹었습니다 #떡볶이맛집 #맛집 #먹스타그램 #먹방 #인스타푸드 #솔직후기 #맛있다맛있어어 #오맛있다맛있어

Dduk-bon-kim-ae

#ddukbokki #ricecake #spicy #koreanfood #seoulsoulfood #koreansoulfood

Ddukbokki is Korean soul food.

There are many foreigners that come to Korea and fall in love with it too.

It's one of the staple Korean street food that has been with us for years and years.

They are chewy.

They are spicy.

They are sweet.

What's not to love about them~?!!!

There are few different types but the one I will mention on this post is the ones that are made with flour and with rice.

This restaurant serves the rice cake that is made from an actual rice.

They pick up their fresh rice cake everyday from a mill.

This has to be the key because their rice cake is fresh and very chewy.

IMO, it's one of the reasons why their ddukbokki has that genuine sweetness to it.

FYI, other types of ddukbokki would be the soupy ones, oily ones, regular ones that you see on the street, already made ones and the one that you start cooking in a personal pan for each table.

추천 링크: https://link.coupang.com/a/M6rgo

 

추억의 국민학교 떡볶이 오리지널 (냉동)

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This shop used to sell their ddukbokki from a truck.

They dissappeared one day though and I was honestly... lost...

Recently though, I found out that they have bought a store in this corner of the buildling.

Their taste did not change.

It's very good to know that they are still around.

I love them and if you are in the Kyodae area, you for sure should try-!!

Enjoy~

Add.: 34, Seocho-daero 54, Seocho-Gu, Seoul, Korea

Tel.: +82-2-599-3106

#foodporn #foodie #foodgasm #food #enjoy #koreanfood #seoul #ohthisisgood #thisisgood

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