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우래옥 Wooraeoak

​#우래옥 #평양냉면맛집

난 #냉면 먹고 자랐다. 

좀 더 자세히 말한다면 #평양냉면 먹고 자랐다. 

그리고 조금 더 정확하게 이야기 한다면...

난 #우래옥냉면 먹고 자랐다.

우선 이 포스팅 준비하며 알게 된 사실인데 우래옥은 1946년도에 #서북관 이었으나 6.25 전쟁으로 피란 후, 돌아오셔서 우래옥이라는 이름으로 다시 세우셨다.

우래옥이라는 이름의 뜻은,, #다시돌아온집 이다.

우래옥은 평양냉면 맛집으로 가장 냉면을 많이 판 날은 #이천그릇 을 넘게 팔았다고 한다.

우래옥은 #양념갈비 #불고기 그리고 #평양냉면 이 유명하다. (#육개장 도 유명하다-!!) 

우리 집의 경우 #불고기와냉면 콤보를 선호하고 

육수를 끌이며 무생채, 마늘, 배추김치를 넣어 푹 끓이고 밥이랑 반찬으로 먹거나 사리를 끓여서 같이 먹는다.

우래옥 냉면은 국물 첫 한모금으로 모든것을 이야기한다. 

국물을 마시는 순간의 그 시원함은 

마치 더운 날씨에 밖에 나가 고생하다 집에 귀가한 자식에게 고생했다고,, 

시원하게 한그릇하고 기운내라고,,

어머니께서 정성스레 준비하여 내어주신 사랑과 정성이 담긴 힘나게하는 그런 맛이다.

추천 링크: https://link.coupang.com/a/M6b3R

 

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​참고로 평양냉면은 먹는 방법에 따라서 이름이 다르다고 한다. 

#민짜 는 고명이 없고 #전서 는 #김치국물 만 들어가고 #진동침 은 #동치미국물 과 고명을 넣은 것이다. 

난 항상 불고기나 갈비와 함께 먹기 때문에 민짜를 먹는다.

팁... 이모님께 마늘소스 주세요~ 하시면 주방에서 맛난 소스를 들고 오신다. 

우래옥 매니아로 아는 분들만 드실 수 있는 소스니 참고~ ^^

우래옥은 을지로 본점 외 두 곳의 지점이 있다. 

미국 워싱턴 그리고 강남 대치동. 개인적으로 워싱턴은 안 가봤지만 강남 대치동은 맛이 다르다. 

솔직히, 달라졌다. 

예전에는 맛있었는데 요즘은 맛이 좀 변했고 지나가다 보면 손님도 예전보다 많이 줄었다. 

그래서 강남에 거주하지만 #우래옥본점 으로 간다. #아쉽다

#나의사랑 우래옥 포스트는 감명 깊게 읽은 문구로 마치려고 한다... 

#냉면때문에여름이좋은건지 #여름때문에냉면이좋은건지

주소: 서울 중구 창경궁로 62-29

전번: +82-2-2265-0151

#오맛있다맛있어

(포스팅이 도움이 되셨으면 광고 한번 꾹 눌러주시면 감사하겠습니다~ 더욱 힘내서 포스팅 하겠습니다~!!)

​#wooraeoak

Wooraeoak, a must go restaurant in S. Korea

#ilovenaengmyeon 

Yes, naengmyeon, a cold buck wheat noodle served in cold broth. 

There are few different types based on the location where they are originated. 

I am a fan of #pyeongyangnaengmyeon which originates from Pyeongyang city in North Korea.

Wooraeoak

I grew up going to this place almost every weekend. 

I'd go sometimes with my grandma and her ritual was to not eat anything until the bowl was finished as she wanted to fully savor the naengmyeon's flavor. #imissmygrandma

Wooraeoak is famous for their #bulgogi #galbi #naengmyeon and #yookgaejang (Korean hot beef soup).

추천 링크: https://link.coupang.com/a/M5844

 

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My recommendation is that you order either bulgogi or galbi based on your preference and order a bowl of naengmyeon. 

Make sure that they serve you the naengmyeon whenever they are ready and not after you are done with the meat. 

You can be extreme as my grandma and let the broth be the first thing that touches your taste bud but if you cannot wait, enjoy their delicious Korean BBQ. 

However, when the bowl of naengmyeon comes, take a sip of the broth first, taste it and then add in vinegar and mustard as to your liking. 

After this, get either galbi or bulgogi on top of your noodle and take a big bite of both meat and noodle with some raddish and cabbage served with naengmyeon. 

As you slurp the noodle in, take the bowl, lift it, bring it to your mouth and take couple sips of the broth. It will be a delicious experience.

Few fun facts of the restaurant is that it was established in 1946 under the name of Seobookgwan. 

However, during Korean war, they fled and when it was over, they came back and re-established the restaurant under the name Wooraeoak. 

The meaning of Wooraeoak is 'The house that I returened to.' 

The restaurant received all kinds of love due to their taste and the most bowl they sold on a day is twenty some hundred bowls.

If you are in a state, they have a branch in Washington D.C.

If you ever go there, I am sure that your first sip would make you #thinkingoutloud #ohthisisgood

Add.: 62-29 Changgyeonggung-ro, Jugyo-dong, Jung-gu, Seoul

Tel.: +82-2-2265-0151

#ohthisisgood

www.instagram.com/ohthisisgood/

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